Kraftværker ramt af strejker

600-700 medarbejdere hos Dong Energy har her til morgen nedlagt arbejdet som følge af en lønkonflikt, skriver jv.dk.

Der er tale om medarbejdere organiseret i Dansk Metal, 3F, HK og Teknisk Landsforbund ved Dongs kraftværker, herunder Enstedværket ved Aabenraa og Esbjergværket.

Det bekræfter pressemedarbejder, Andreas Krog, Dong Energy overfor jv.dk, der samtidig oplyser, at arbejdsnedlæggelsen ingen betydning har for produktionen på værkerne.

Medarbejderne besluttede i går at nedlægge arbejdet efter et organisationsmøde hos Dansk Industri i København, hvor Dong Energy fastholdt en nulløsning i lønforhandlingerne.

På Esbjergværket gik bl.a. 20 medarbejdere, organiseret i Dansk Metal, hjem her til morgen. Deres tillidsmand Peder Jepsen hæfter sig bl.a. ved, at Dongs koncernchef Anders Eldrup nu opjusterer forventningerne til koncernens investeringer.

- Jeg mener, det er lige så vigtigt, at Dong investerer i den vigtige ressource som medarbejderne er. Med det nuværende oplæg får vi en reallønsnedgang, siger tillidsmanden.

Medarbejderne mødes igen i morgen for at drøfte situationen. At Dongs vindkraftanlæg også skulle være berørt af arbejdsnedlæggelsen, kan Andreas Krog ikke bekræfte.