Kriseramte Esbjerg tog et vigtigt point

Esbjerg fB var bagud med 0-2, men de endte alligevel med at få et point i hjemmekampen mod Lyngby.

Cheftræner Colin Todd var før hjemmekampen mod Lyngby hård i sin retorik over for sine egne spillere. Forståeligt, for Esbjerg fB har ikke just fået nogen drømmestart på denne sæson. 12 kampe var før aftenens uafgjorte kamp spillet, og Esbjerg havde kun raget syv point til sig.

Men mandag aften fik Esbjerg fB så tiltrængt oprejsning. For selvom aftenens 2-2-resultat blot giver ét point på kontoen, så må det i Esbjerg-lejren næsten føles som en sejr.

Efter de første 40 minutter var hjemmeholdet nemlig bagud 0-2 til oprykkerne fra Lyngby. Først sparkede Mikkel Rygaard Jensen flot udeholdet i front, og seks minutter senere kunne Jesper Christjansen så fuldstændig umarkeret pande bolden ind bag Jeppe Højbjerg efter et Lyngby-hjørnespark. Og så måtte Esbjerg gå i omklædningen med kurs mod endnu et nederlag.

I anden halvleg kom de Esbjerg-spillerne dog ud med fornyet energi, og efter 69 minutter kunne Marco Lund med sparke bolden ind bag Lyngbys målmand og score karrierens første Superliga-mål.

Hans Peter Rasmussen, adm. direktør i Esbjerg fB, er glad for, klubben fik et point i aftenens kamp.

Esbjerg ville dog mere, og forløsningen kom endelig efter 87 minutter, hvor Marco Lund fik hovedet på bolden, som Jesper Christjansen rettede af og sendte i eget net. Og Esbjergs spillere kunne juble, som var det en sejr.

- Jeg havde håbet på, vi fik tre point. Vi har kun haft en sejr i år, men at vi kommer op efter 2-0 ved halvleg, det er vi glade for – og det skal vi også være, siger Hans Peter Rasmussen, adm. direktør i Esbjerg fB, til TV SYD.

Det ene point ændrer dog ikke på, at Esbjerg fortsat ligger absolut sidst i Superligaen efter 13 kampe.