TV der bevæger dig

Kronprinsesse Mary besøger Esbjerg-støttet klinik i Etiopien

Kronprinsesse Mary besøger onsdag en etiopisk klinik, som erhvervslivet i Esbjerg og byens borgere har støttet gennem længere tid.

Kronprinsesse Mary. Arkivfoto.

I dag får byen Mille i Etiopien royalt besøg, når Kronprinsesse Mary kommer forbi for at se sundheds- og fødeklinikken i lejren. Sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen er de to på arbejdsrejse, som blandt andet går til Afar-området Etiopien, der huser Afar-folket.

Esbjergensere og Esbjergs erhvervsliv har i flere omgange bidraget med materialer til sundheds- og fødeklinikken. Blandt andet en ambulance, fødepakker og flere materialer doneret af Falck, som blev afleveret af tidligere politibetjent Flemming Jørgensen, tidligere Falck-leder Rene Sivertsen og byrådsmedlem Mussa Utto, senest i 2011.

Hjælpen fra Esbjerg ? bedre kendt som ?Esbjerg-initiativet? - gør en stor forskel, som ændrer de små ting i tilværelsen i Aisaitalejren, der rummer 6.000 flygtninge fra Eritrea. Kvinderne i lejren har store problemer ved blandt andet fødsler, da kvindelig omskæring er meget udbredt i området. Og det er netop dette problem, som kronprinsessen vil sørge for får opmærksomhed ved sit besøg. På denne måde hjælper hun Etiopiens styre, da de i disse år forsøger at få kvindelig omskæring afskaffet, dog indtil videre uden stor succes.