TV der bevæger dig

Kun lokofører på regionaltog

Togpassagerer, der benytter sig regionaltogene mellem Kolding og Esbjerg, slipper for at finde billetten frem på langt de fleste rejser.DSB bekræfter, at alle regionaltog på strækningen Fredericia-Esbjerg, som stopper på en række sydjyske stationer, fremover vil være enkeltmandsbetjente. Det skriver Jydske-Vestkysten.

- Passagerer mister den service, de har været vant til, siger Preben S. Pedersen, der er næstformand i Dansk Jernbaneforbund.

Han er ikke i tvivl om, at omstruktureringen vil blive dyr for DSB i manglende billetindtægter.

- Erfaringerne fra S-togene er, at der bliver snydt for et kæmpe beløb, og det kommer mange mellem Esbjerg og Kolding også til at gøre. Der vil blive regnet på, at det kan betale sig en sjælden gang at få en bøde på 750 kroner. Man skal være meget uheldig for at møde en billetkontrollør, siger Preben S. Pedersen.

Ifølge Jydske-Vestkysten sigerDSB's forretningschef Leif Fabrin, at de enkeltmandsbetjente tog i det sydjyske er en nødvendighed.

- Det er et led i vores bestræbelser på at få virksomhedens økonomi på ret køl, siger forretningschefen, der fortæller, at omfanget af snyderi er taget med i overvejelserne om at droppe personale på togene

- Vi har selvfølgelig lavet et klogt system med vores billetkontrollører, som ikke er til at regne ud for dem, der vil snyde. Jeg kan kun opfordre alle til fortsat at have billetterne i orden, siger Leif Fabrin.

Mest sete på tvsyd.dk