TV der bevæger dig

Kvinde varetægtsfængslet for påsatte brande

En 24-årig kvinde fra Esbjerg blev lørdag varetægtsfængslet frem til 5. januar sigtet for fire påsatte brande på Hans Tausensvej i Esbjerg.

01:19

1 af 2

Politiet har længe arbejde på at finde frem til den person, der gang på gang sætter brand i en boligblok på Hans Tausensvej i Esbjerg, og nu er det endelig lykkedes.

- Nu håber vi godt nok, at det er slut med alle de brande i Esbjerg, siger vicepolitiinspektør Lorenz Matzen fra Esbjerg lokalpoliti.

Han oplyser, at motivet til brandene endnu er ukendt, men politiet arbejder med en teori om, at det var et råb om hjælp fra kvinden.

Kvinden er sigtet for fire af de i alt 12 brande, der har hærget på Hans Tausensvej og Stengårsvej de sidste måneder. Af de første otte brande er tre uopklarede, 10 unge drenge har erkendt påsættelse af fem brande, og den 24-årige kvinde er altså sigtet for de sidste fire, der er påsat fra 27. november og frem til i går.

Politiet er nået frem til kvinden ved at overvåge ejendommen på Hans Tausensvej. Hun bliver fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling kl. 12 i retten i Esbjerg lørdag.