TV der bevæger dig

Laborantuddannelse flytter

UC Syddanmark overtager laborantuddannelse i Esbjerg.

Birthe Friis Mortensen, rektor på UC Syddanmark, får endnu en uddannelse ind på skolen i Esbjerg. Foto: RED STAR

Fra september 2015 overtager UC Syddanmark laborantuddannelsen fra Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg. Det oplyser UC Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det betyder, tre ansatte og godt 40 studerende fra Erhvervsakademiet overflyttes til UC Syddanmark.

Beslutningen om at flytte uddannelsen er truffet efter overvejelser omkring både det faglige og det sociale studiemiljø, samt hensynet til, at det er en økonomisk god løsning at overflytte laborantuddannelsen til UC Syddanmark, som i forvejen har bioanalytikeruddannelsen.

- Det giver flere og bedre synergier, når bioanalytikerstudiet og laborantuddannelsen kommer i samme hus. Og eftersom vi har laboratorierfaciliteter på vores campus her i Esbjerg, er det en åbenlys fornuftig sammenlægning, siger rektor på UC Syddanmark, Birthe Friis Mortensen, i pressemeddelelsen.

Rektor på Erhvervsakademi Sydvest er glad for, at det på den måde er lykkes at sikre en fortsat udvikling af laborantstudiet.

- Jeg er naturligvis ikke glad for at miste en uddannelse, men laborantuddannelsen er en relativ lille uddannelse, som er højt specialiseret. Når vi flytter uddannelsen til UC Syddanmark, giver det mulighed for en fortsat udvikling af studiet til gavn for både de studerende, deres undervisere og aftagerne, siger Erhvervsakademi Sydvests rektor Henrik Larsen.

Flytningen af laborantuddannelsen til UC Syddanmark er at betragte som en virksomhedsoverdragelse.

 

Om laborantuddannelsen

Det tager 2,5 år at blive laborant, og uddannelsen består en teoriperiode efterfulgt af et års praktik.

Bioanalytikerstudiet varer 3,5 år og veksler mellem teori og praktik.

Indholdsmæssigt er laborantuddannelsen i hovedtræk rettet mod
industrien, mens bioanalytikerstudiet er rettet mod sundhedsområdet.

 

Mest sete på tvsyd.dk