Landmænd foreslår løsning på kø-kørsel på landevejen

Køer på omfartsvejen ved Ribe kan løses: Du overhaler bare landbrugsredskaber, selv om der er overhaling forbudt med fuldt optrukne midterlinjer!

 

Sydvestjysk Landboforening kommer nu med et forslag, der skal afhjælpe kø-kørsel. Forslaget kommer på baggrund af debatten for og imod en omfartsvej ved Ribe. Her har flere tilhængere af den 400-500 mio. kr. dyre omfartsvej flere gange argumenteret for på grund af den kø-kørsel, der kan opstå, når mejetærskere, store traktorer m.m. kører på landevejen. 

Formanden for Sydvestjysk Landboforening, Claus Christensen fra Vrenderup ved Årre, siger til TV SYD: 

- Vi har et medlem, der mener, at ved Niebøl må bilister overhale landbrugsmaskiner ved fuldt optrukne linjer, når der ikke er modkørende trafik. Vi kunne forsøgsvis prøve en sådan ordning her.

Foreningen har selv lavet et lille forsøg for at se, hvilke gener der opstod med landbrugskøretøjer mellem Gredstedbro og Ribe.

- Generne der var minimale. Vi kunne dog godt tænke os en forsøgsordning. Den kunne gøres uden de store problemer. Vi har jo alle prøvet at køre bag et landbrugsredskab, der på grund af farten samler en lang kø, og vi kunne godt tænke os, at myndighederne kiggede velvilligt på vores forslag . Kunne det få trafikken til at glide, går det hele op i en højere enhed, siger Claus Christensen.