Landsholdsspillers skifte til engelsk klub sender penge til Esbjerg

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaites skifte til Middlesbrough, sætter sig kontante spor i hans to tidligere Esbjerg-klubber.

Torsdag aften glædede Martin Braithwaite sig på Twitter over sit skifte fra franske Toulouse  til Middlesbrough i den næstbedste engelske række.

Martin Braithwaite har indgået en fireårig kontrakt med holdet, der rykkede ned fra Premier League i den forgangne sæson. 

Den 26-årige angriber har haft stor succes i Toulouse, hvor han har spillet siden 2013. I alt er det blevet til 136 kampe i det franske med 35 mål til følge. På landsholdet er det blevet til 17 kampe og et enkelt mål.

Martin Braithwaite trådte sine første fodboldstøvler i Sædding-Guldager IF, inden han skiftede til Esbjerg fB som 14-årig.

I følge Det internationale fodboldforbund FIFAs regler har de klubber, der har udviklet en spiller fra det 12. til det 23. år krav på fem procent af overgangssummen i en handel over landegrænser - som her et skifte fra Frankrig til Engeand.

Alt efter overgangssummens størrelse er der en pæn sum penge på vej til de to Esbjergklubber, som fordeler pengene mellem sig i forhold hvor mange ungdomsår, som er tilbragt i klubben.

Lund IF ved Horsens er et andet eksempel på en lille klub, der nyder godt af at have hjulpet en fodbolddreng på vej. Hver gang landsholdets anfører Simon Kjær har skiftet klub, er der også kommet penge i Lund IFs kasse.