TV der bevæger dig

Landsstævnet trækker TV-seere

I runde tal fulgte 750.000 seere de forskellige udsendelser, som DR og seks af TV 2`s regioner sendte fra åbningen torsdag aften i Esbjerg.

30:56

1 af 2

Selvom åbningen af Landsstævnet i Esbjerg fandt sted på en solbeskinnet sommeraften, der normalt holder seerne væk fra tv-skærmen, trak åbnings-ceremonien torsdag aften mange ind fra haven og grillen for at følge med i begivenhederne på Blue Water Arena.

DR havde 431.000 seere til deres udsendelse fra kl. 20 til 21, mens en hurtig sammentælling af regionernes seertal fra 19,30 til 20 viser, at 300.000 seere fulgte med her.

På de seks regionale TV 2- stationers 24 timers-kanaler, der viste åbningen fra kl. 18,30 til 21,10 var der også mange seere inde at kikke.

Seer-rekord på TV SYD

På TV SYD satte vi ny seerrekord for d24 timers-kanalen med 32.000 seere på samme tid i minutterne efter kl. 21, hvor DR havde stoppet deres udsendelse.

Desværre skred arrangørernes tidsplan for åbningen med op mod 15 minutter. Det er DR, der efter aftale med DGI producerer signalet fra Blue Water Arena. Signalet stilles rådighed for TV 2-regionerne, der så selv producerer egen studiedel med vores kommentatorer, som det skete i går.

Det er således et fælles grundprodukt, som sendes på både DR og TV 2-regionerne, der sender rub og stub, mens DR har valgt at sende meget mindre.

Masser af landsstævne-tv

I aften klokken 19,30 byder vi på 31 minutters reportager fra Esbjerg. Lørdag aften sender vi festaften direkte og søndag også afslutningshøjtideligheden på 24 timers-kanalen ? og så krydser vi fingre for, at tidsplan og teknik går op i en højere enhed.

Fortsat god fornøjelse med vores landsstævnedækning, hvor det altså trods alt er TV SYD, der byder på flest timers fjernsyn fra Esbjerg.

Mere kultur