TV der bevæger dig

Landstævne: Efterskoleelever synger farvel

Selvom DGIs landsstævne i Esbjerg først starter på torsdag, så tjekker over 4.500 efterskoleelever allerede i dag ind på stævnet. De skal de næste dage gøre sig klar til stævnet, men også gøre sig klar til at synge farvel.

Seks af de efterskoler Kris Herman har besøgt.

De flere tusinde elever og deres over 500 lærere starter i dag træningen og opvarmningen frem mod landsstævnet, der skydes i gang torsdag. Men det er ikke kun ben og arme der bliver rørt under stævnet, også sangstemmerne skal i brug.

Vejen Hjem

For både fredag og lørdag aften går de 4500 efterskoleelever på scenen sammen med den århusianske sanger Kris Herman for at optræde med sangen "Vejen Hjem"

For mange de mange efterskoleelever, der er til landsstævne, er et skoleår ved at være slut, og det betyder for mange et farvel til skolen og vennerne. Og lige netop det handler sangen "Vejen Hjem" om.

Fællesskab

Kris Herman har fra i april optrådt rundt omkring på landets efterskoler for at komme tættere på det fællesskab, der er på skolerne. Og det har været af afgørende for sangeren.

- Jeg blev jo egentlig bare spurgt, om jeg ville skrive en sang om at tage afsked og så møde op i Esbjerg og synge den. Det føltes bare helt forkert at skulle være en del af så stort et show, uden at være en del af elevernes fællesskab; og det er jeg blevet nu. Jeg har haft det vildeste forår, og jeg glæder mig til at optræde side om side med efterskoleholdet.

Der vil til stævnet være over 23.000 deltagere. Stævnet løber fra torsdag til søndag.

Mere sport