TV der bevæger dig

Lang kamp for at gøre Esbjerg rockerfri

Det bliver en langvarig kamp at gøre Esbjerg til rockerfri by. Det erkender man både hos politiet og på rådhuset godt en måned efter, at man indførte visitationszone i store dele af den vestjyske by.

02:42

Politiet har lavet over 500 visitationer i forbindelse med rockerkrigen i Esbjerg. Og fortsætter med at patruljere massivt.

1 af 2

- Det er nu forlænget med en måned, så vi foreløbig har visitationszone frem til slutningen af september,siger vicepolitiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

500 visitationer

Foreløbig har politiet foretaget mere end 500 visitationer af medlemmer af Hells Angels og Bandidos-støtterne Guardias Diablo, der har haft flere sammenstød hen over sommeren.

11 personer sidder varetægtsfængslet efter de seneste optøjer den 22. august, og derudover har politiet beslaglagt forskellige former for slagvåben i forbindelse med visitationer i byen.

Ånder dem i nakken

- Det er et signal til rockerne om, at vi ånder dem i nakken. Det er ikke mindst for at tage luften ud af den konfliktballon, som vi syntes var ved at opstå, forklarer Hans Roost.

I juli erklærede borgmester Johnny Søtrup, at kommunen, politiet og Skat ville danne fælles front for at genere rockerbanderne mest muligt.

Forsøger at stresse

En særlig gruppe forsøger at stresse rockerklubberne, bl.a. med at undersøge, om nogle af dem får uretmæssig kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

Men foreløbig har myndighedernes indsats ikke bevirket, at der er færre rockere i byen. Esbjergenserne kommer til at indstille sig på at have uønskede naboer i lang tid endnu.

Rockerfri

- Det er vores mål at gøre byen rockerfri, og det vil være en ønskesituation, men vi ved, at det bliver et langt, sejt træk, siger Hans Roost.

På rådhuset glæder fungerende borgmester Jakob Lose (V) sig over den massive tilstedeværelse af politi i byen.

Han mener, at det faktum, at politiet sjældent finder de store ting under visitationerne, betyder, at indsatsen virker.

- Vi håber virkelig, at vi bliver fri for rockere. Der går mange esbjergensere rundt og er ængstelige, og det er vi kede af, siger Jakob Lose.

Venter på svar fra HA

I næste uge forventer Esbjerg Kommune svar fra Hells Angels. Dem forsøger kommunen at fjerne ved hjælp af planloven. Hells Angels klubhus ligger nemlig i et område,som er udlagt til erhverv. Og kommunen har bl.a. bedt HA'erne om dokumentation for at der drives virksomhed på adressen.

Kommunen forventer, at den nye rockerklub i byen vil være i stand til at fremvise et CVR-nummer, som er gyldigt.

Jønke er taget på ferie

TV SYD har i dag forsøgt at få en kommentar fra Hells Angels talmand, Jørn Jønke Nielsen. Han afviser at kommentere kommunens henvendelse, fordi han er på ferie og først vender tilbage om tre uger.