Lejr for kræftramte børn

Camp Cool hedder Danmarks første rehabiliteringslejr for kræftramte børn og unge. Den finder sted i denne uge i Ribe.

De 16 børn og unge i alderen 11 - 17 år. Nogle af dem er skaldede og viser, at de er i behandling. Andre har fået håret tilbage. De er ude af behandlingen.

Men alle har de grundlæggende den samme historie. Det er med til at binde dem sammen og gøre det nemmere at snakke sammen. Mange nye venskaber knyttes her og er med til at give dem mere selvtillid, selvsikkerhed, selvværd og - det sidste S - håndtere stress.

- Det er helt vildt så mange venner man får her, siger 15-årige Cecilie Retzlaff Hvass fra Rødekro.

Hun har tilfældigvis været patient på OUH, Odense Universitetshospital , sammen med 12-årige Jonas Stræde Jørgensen fra Christiansfeld.

Også han er begejstret for lejren. Han synes - lige som Cecilie - at det nogle gange er nemmere at snakke med vennerne her end vennerne derhjemme.

- Vi har jo alle prøvet næsten det samme, siger han.

16 frivillige og en professionel læge (nogle dage en sygeplejerske) er med på lejren. Der er arrangeret en lang række aktiviteter for de kræftramte. Da TV SYD besøgte dem, havde de lige klatret op på en klatrevæg. Et hold var i gang med at lege en slags "blindeleg", mens det andet hold var i gang med at være kreative med farver, kugler og meget mere. Om aftenen stod den på diskodans.