Linser erstatter læsebrillerne

Et stigende antal midaldrende vælger at skifte brillerne ud med linser med glidende overgang ved hjælp af en ny type øjenoperation, som en sønderjysk øjenlæge har specialiseret sig i.

Kender du det, at øjnene ikke er helt så gode som de har været, og at bogen skal længere og længere væk før du kan læse noget?

Men nu kan et indgreb gøre dit syn normalt igen.

Kirugerne skifter din naturlige linse i øjet ud med en ny kunstig.

Øjenkirurg Jørn S. Jørgensen er grundlægger af EuroEyes og stammer fra Sønderborg. EuroEyes med klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Herning samt i 18 tyske byer er helt i front inden for synskirurgi

Operationen, hvor man udskifter øjelinserne med såkaldte multifokallinser, bygger på samme princip som brilleglas med glidende overgang.

Denne nye type behandling er nu tilgængelig i Danmark, og det er noget som Jutta Nielsen fra Kolding har set frem til - og TV SYD var med til indgrebet i dag.

Operationen foregik hos EuroEyes i Esbjerg, der med klinikker i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Herning samt i 18 tyske byer er nordeuropæisk markedsleder inden for synskirurgi.

? Hvis man er over 50, er multifokallinser oftest en rigtig god løsning. Når avisen, mobilen eller computerskærmen ikke længere kan læses på en afstand af 40 cm, kan man i stedet for læsebriller løse problemet med linseudskiftning, der kan give midaldrende et syn som 20-årige, forklarer øjenkirurg Jørn S. Jørgensen.

Prisen for et nyt syn på begge øjne ligger på op til 40.000 kroner.