Lokale spillesteder er uenige om terrorsikring

På spillestedet Tobakken i Esbjerg er man ved at gennemgå beredskabsplanen efter fredagens terrorangreb i Paris. Særligt Slipknot-koncerten er vigtig.

Der er forskel på, hvordan de lokale spillesteder i TV SYDs sendeområde agerer efter fredagens terrorangreb i Paris, hvor over 100 personer blev dræbt. Det fortæller lederne på to af spillestederne tirsdag til TV SYD. På spillestedet Tobakken i Esbjerg, der er omtrent ligeså stort som spillestedet Bataclan, hvor de fleste af ofrene for fredagens terrorangreb blev dræbt, vil man være mere opmærksom.

- Vi kan ikke beskytte os mod at fire mænd med maskinpistoler beslutter sig for at trænge ind. Jeg tror egentlig, vi vil gøre, som vi plejer, men vi skal være mere opmærksomme. Vi skal være opmærksomme på, at de publikummer, vi lukker ind, ikke kan udgøre en fare for andre, siger Jan Poulsen, der er leder på Tobakken.

Tobakken laver ekstra kontrol ved Slipknot-koncerten i Esbjerg

Særligt til den kommende koncert med det amerikanske band Slipknot vil sikkerheden blive højnet. Her vil man være opmærksomme på, hvem der kommer ind. Og mener sikkerhedspersonalet, at der er nogen bestemte, som kan udgøre en risiko, vil de blive ført igennem en særlig indgang, hvor personalet vil kropsvisitere koncertgæsterne. Jan Poulsen understreger dog, at de ikke er bange for et angreb.

- Nej, jeg er ikke bange for at det sker hernede. Det er ikke det scenarie, jeg ser i hovedet. Men vi vil være ekstra opmærksomme til Slipknot-arrangementet. Det et jo et amerikansk band, og for nogle er Amerika de ”onde”, siger Jan Poulsen.

På spillestedet Godset i Kolding forholder man sig dog noget anerledes til sikkerheden efter det voldsomme angreb i Paris.

- Det vil være en falliterklæring, hvis vi skulle indføre eksempelvis metaldetektorer og undersøger folk inden en koncert. Så har vi jo imødekommet det ønske, som terroristerne har, nemlig at indføre mere frygt i vores samfund. Vi har fuld tillid til, at politi og efterretningstjeneste holder øje med eventuelle terrorister, siger Christian Haugk, der er leder på Godset, og som også er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Kolding.