Lukker billetautomater for at undgå nytårsløjer

DSB er i dag begyndt at lukke sine billetautomater. Det sker for at undgå hærværk i løbet af nytårsaften. Billetautomaterne er lukket indtil næste år...det vil sige til onsdag middag.

Billetautomaterne koster den nette sum af 250.000 kr. ? og tidligere år har DSB oplevet at op mod et halvt hundrede automater er sprængt med fyrværkeri.

Billetautomater forsynes med en lille anordning, som spærrer for lugen, så der ikke kan anbringes fyrværkeri i automaten. Det er efter samme princip, som postvæsenet har hærværks-sikret postkasser op til nytår gennem en årrække.

Ved middagstid blev automaterne på Kolding Banegård sikret. Og i løbet af dagen er alle automater fra Kolding til grænsen sikret.

- Det er beklageligt, at vi er nødt til at tilbyde nogle af vores kunder en dårligere service i dagene omkring nytår, siger trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov. På den anden side ser vi desværre ingen anden udvej, da det hvert år er forbundet med store omkostninger at reparere automaterne i forbindelse med fejringen af nytårsaften. Det er der i sidste ende kun kunderne til at betale. Desuden forebygger vi på den her måde, at automaterne er i stykker i flere dage efter nytårsaften, sådan som nogle af kunderne har oplevet tidligere år.

Det er fortsat muligt at bruge Rejsekortet og klippekort. Og billetter kan købes på dsb.dk, i mobil-app?en og i DSB 7-Eleven eller DSB Billetsalg.

De sidste billetautomater lukkes tirsdag - og de felste vil være i drift igen i løbet af 1. januar. Men enkelte steder åbnes først igen 2. januar, oplyser DSB presseafdeling til TV SYD.

 

 

 

Fakta: