TV der bevæger dig

Lukker laboratorium i Esbjerg

Fødevarestyrelsen skal effektivisere og oplyser, at der skal afskediges op imod 50 ansatte de næste to år . Bl.a. lukkes styrelsens laboratorium i Esbjerg om et år.

Fødevarestyrelsens afdeling på Høgevej i Esbjerg (Google Maps)

Der arbejder 16 på laboratoriet, som lukkes i september 2013.

I Esbjerg er et antal dyrlæger også blevet arbejdsløse i forbindelse med lukningen af byens slagteri.

Skal spare 50 mio.

Fødevarestyrelsen skal spare 50 millioner kroner frem mod 2014, og torsdag er styrelsens medarbejdere blevet orienteret om, at op imod 35 af dem mister deres job i løbet af denne og næste måned.

- At blive sagt op er for de fleste et voldsomt chok. Jeg kan kun beklage, at vi snart må sige farvel til medarbejdere, der yder en god indsats i Fødevarestyrelsen, skriver direktør Esben Egede Rasmussen i en pressemeddelelse.

I alt skal der nedlægges cirka 45-50 stillinger i Fødevarestyrelsen frem mod 2014.

Effektiviseringer

Afskedigelserne kommer til at ramme tre områder i styrelsen: Kunde- og udviklingsområdet, det administrative område og et laboratorium i Esbjerg, som lukkes i september 2013.

Det er dog ikke ledelsens vurdering, at afskedigelserne får betydning for Fødevarestyrelsens varetagelse af opgaver, fortæller økonomidirektør Lars Gregersen.

- Det er en effektivisering, så det vil sige, at nogle skal løbe hurtigere. Vi skal tage os sammen og tænke over, hvordan vi gør arbejdet. Det kommer ikke af sig selv - vi skal udvikle os og være mere effektive, siger han til Ritzau.

Samtidig pointerer han, at fyringsrunden skal ses i forhold til en samlet medarbejderstab på 1100 personer.

Bevillinger falder

Med effektiviseringen forsøger Fødevarestyrelsen efter eget udsagn at målrette sine ressourcer mod kerneopgaver og i mindre grad mod administration og bygninger.

- Vores gode medarbejdere vil selvfølgelig føle det både ubehageligt og uretfærdigt at blive afskediget, men realiteten er desværre, at vores bevillinger falder, lyder det fra direktør Esben Egede Rasmussen.