Lystsejler mod bøje - kvinde alvorligt kvæstet

En 49-årig kvinde er kommet alvorligt til skade, da en lystbåd tidligt søndag morgen sejlede frontalt ind i en bøje ved sejlrenden ud for Esbjerg Havn. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

En 49-årig kvinde fra Svendborg pådrog sig alvorlige kvæstelser, da en 30 fod stor lystbåd tidligt søndag morgen sejlede frontalt ind i bøje 3 i sejlrenden mellem Esbjerg og Fanø. 

Sejlbåden var for motor på vej ud fra Esbjerg Havn, da ulykken skete kort efter klokken 05.30. Om bord på båden var den 49-årige kvinde og en 48-årig mand fra Ringkøbing. Sejlbåden havde en fart på 6 til 8 knob (11 til 15 km/t.) , da den påsejlede en stor metalbøje i sejlrenden midt mellem Esbjerg og Fanø. En anden båd fulgtes med ulykkesbåden og slog alarm. 

Metalbøjen står fastgjort i havbunden og sammenstødet var så voldsom og kraftig, at de to personer ombord i sejlbåden blev kastet omkuld - men ikke overbord.

En redningsbåd fra Esbjerg havn blev sendt til assistance og bragte de to kvæstede i land og de er nu begge indlagt på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

- Kvinden er hårdest medtaget, mens manden er sluppet med knubs og mindre kvæstelser. Vi skal nu have undersøgt, hvad gik galt. Umiddelbart var sigtbarheden tidlig morgen søndag god i Esbjerg-området, siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Kvinden er senere søndag blevet overflyttet til Odense Universitetshospital.

Den forulykkede båd, Scintilla of Biscay, er nu slæbt ind til Esbjerg Havn til nærmere tekniske undersøgelser.

Den haverede lystsejler i Esbjerg Havn
Den haverede lystsejler i Esbjerg Havn
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD