TV der bevæger dig

Made in Esbjerg fejrer sit femte år

For femte år i træk afholdes musikfestivalen Made in Esbjerg på spillestedet Tobakken i Esbjerg.

04:28

Det er fra scenen her på Tobakken, at de største koncerter til Made in Esbjerg skal afholdes.

1 af 2

Festivalen har hurtigt udviklet sig til en vigtig begivenhed for esbjergensiske bands, der nu på femte år får lov til at spille på en af byens største scener under Esbjerg Festuge.

Gennem årene har over 80 bands spillet til Made in Esbjerg, langt de fleste med rod i Esbjerg og byerne i området. De sidste par år er der også blevet inviteret enkelte bands udefra. I år præsenteres blandt andet Love Shop og balkanrock-bandet Tako Lako.

Som årene er gået, har omverdenen fået øjnene op for den esbjergensiske musikscene. Sidste år var den amerikanske musikkanal MTV på plads i Esbjerg, og mange af byens bands har da også fået skabt hype omkring dem selv via Made in Esbjerg. Bedst kendt er nok bandet Kellermensch, der sidste år fik den store ære at åbne Orange Scene på Roskilde Festival.

Bliver større og større

Den første Made in Esbjerg var en festival med én scene. Men når dørene åbnes kl 18 i aften, kan publikum se frem til at høre og se musik fra tre forskellige scener.

Halvdelen af årets bands kan allerede opleves på udgivelser af forskellig art, mens flere er på vej.

Festivalen løber til og med lørdag, og i løbet af de næste fire dage kan man høre bands og kunstnere som Ninna Andreasen, Penny Police, Silje Holtan, The Psyke Project, The Youth, Bumsestilen, whores & Thieves og mange flere.

 

 

 

I 2012 havde kunstnere fra Esbjerg sin egen scene på den anerkendte SPOT Festival i Århus. Festivalen er kendt som en branchefestival, hvor bookere og pladeselskaber fra hele Europa kommer for at kigge på den danske musikscene.

 

Mere kultur