TV der bevæger dig

To mænd dømt for hatecrimes

To 23-årige mænd fra Esbjerg er blevet idømt henholdsvis et år og seks måneders og et år og otte måneders fængsel ved retten i Esbjerg.

Foto: Foto: Søren Thomsen

De to var tiltalt for i november 2014 via et internetsite for homoseksuelle at have lokket en mand til at møde sig på en skole ved Rødding. Her overfaldt de ham med knytnæveslag og en kæp, mens de kaldte ham blandt andet homosvin. De overhældte ham med brændbar væske og truede med at sætte ild til ham. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

På den måde tvang de ham til at aflevere bilnøgler, pung, betalingskort og mobiltelefon samt pinkoden til kortet. Kortet forsøgte de derefter flere gange at hæve på i en hæveautomat.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde i tiltalen blandt andet fokuseret på Straffelovens §81 nr. 6, der omtaler hate-crimes ? altså forbrydelser der har baggrund i offerets race, tro, seksuelle orientering etc. Retten fandt også, at forbrydelsen indirekte havde baggrund i offerets seksuelle orientering.

- Vi så det som et meget groft overfald, og det at man havde udvalgt en person fra en minoritetsgruppe er for os en skærpende omstændighed, siger den mødende anklager, anklagerfuldmægtig Søs Bløcher.