TV der bevæger dig

Mærsk ansætter 600

Offshore-byen Esbjerg kan komme til at spille stor rolle, når Mærsk Drilling ansætter 500-600 faglærte og ufaglærte i de kommende år.

00:28

Mange i Esbjerg har de rigtige kompetancer for Mærsk drilling

1 af 2

Fra midt i august indleder Mærsk Drilling en kæmpestor ansættelsesrunde. På internationalt plan vil virksomheden ansætte 3.000 nye medarbejdere i perioden frem til 2016. I Danmark regner man med cirka 600 i samme periode. Det gælder både stillinger offshore og onshore. Det gælder især faglærte men også ufaglærte.

Gode relationer

Esbjerg kan i denne sammenhæng komme til at spille en særlig rolle. For mange i byen kender ? direkte eller indirekte - virksomheden, som har en afdeling på Esbjerg Havn.

- Vi har gode relationer i Esbjerg, hvor folk kender Mærsk Drilling. Her har mange netop de kompetancer, som vi efterspørger, siger HR-chef i Mærsk Drilling, Jesper Madsen.

Gør karriere

Han understreger, at virksomheden især søger folk, der kan se sig selv i Mærsk Drilling i en længere periode og gerne vil gøre karriere. Det gælder naturligvis for de faglærte men også for de ufaglærte.

- Vi ansætter gerne de rigtige folk med en praktisk teknisk baggrund. Det er så blot tale om en anden indgang til en karriere i Mærsk Drilling, end hvis man kommer med en teoretisk uddannelsesmæssig baggrund, siger Jesper Madsen.

Syv nye boreskibe

At Mærsk Drilling søger så mange nye medarbejdere skyldes, at virksomheden har bestilt hele syv nye boreskibe for i alt 4,5 milliarder dollars. Det første skib er klar til at gå i arbejde i oktober 2013. Det betyder, at mandskabet ombord skal være på kontrakt et halvt års tid inden bl.a. for at kunne gennemgå et træningsprogram.

Norge og USA

Foreløbig har Mærsk Drilling kontrakt med offshore-projekter i Norge og USA.

Chefen for HR-afdelingen opfordrer folk til at kigge på Mærsk Drillings side på Facebook. Her kan man dels læse om firmaets profil, dels følge med i stillingsopslag. Ligeledes kan man følge de karrieremæssige muligheder på firmaets hjemmeside maerskdrilling.com