TV der bevæger dig

Mandø har stort fuglepotentiale

Mandø er allerede mange træk- og ynglefugles udvalgte stoppested, men et nyt projekt skal trække endnu flere fugle til.

00:40

Mandø skal forvandles til et sandt paradis for fugle. I hvert fald hvis det står til Esbjerg Kommune, Den Danske Naturfond og Nationalpark Vadehavet. De har nemlig sat 20 millioner kroner af til at opkøbe så meget af øen som muligt. Foto: bardur Michaelsen, TV SYD

1 af 2

Mandø skal forvandles til et paradis for fugle. I hvert fald hvis det står til Esbjerg Kommune, Den Danske Naturfond og Nationalpark Vadehavet. De har nemlig sat 20 millioner kroner af til at opkøbe så meget af øen som muligt.

- Når vi så har kigget på, hvor der er muligheder for virkelig at gøre en indsats for fuglene, så er det Mandø, vi har kunnet se, der er virkelig potentiale, siger Flemming Nielsen, der er direktør for Den Danske Naturfond til TV SYD.

Planen er at lægge dele af Mandøs traditionelle landbrug om til mindre intensiv drift og mere natur, og det skal ske i samarbejde med Mandøboerne. Og selvom beboerne på Mandø hilser planerne velkommen, så forventer folkene bag projektet dog stadig, at der venter en del samtaler med øens landmænd.

Læs også Naturfond vil opkøbe jord og skabe fugle-paradis på Mandø

- Der er ikke nogen tvivl om, vi skal drikke rigtig meget kaffe og tage os god tid, fordi det er mennesker, som har dyrket landbrug herovre i mange år, og det er selvfølgelig en udfordring at få det bragt op i en højere enhed, siger Flemming Nielsen.

Den Danske Naturfond finansierer størstedelen af projektet, mens Esbjerg Kommune og Nationalpark Vadehavet har afsat henholdsvis 2,8 mio. kr. og 0,9 mio. kr. til at forberede projektet.