Manglende regn går udover majsen

Selvom mange danskere nyder den varmebølg, der har ramt Danmark, er det ikke alle, der er vilde med dem. Landmændene frygter, at sommervarmen kan tage livet af deres majs.

Planterne visner. Bladene krøller sammen. Der er tørke på de danske majsmarker landet over. Også I Vestjylland er de ramt. Her spejder landmand Henning Tang mod himlen efter vand, mens han maskiner sprøjter livgivende dråber udover markerne

- Jeg bruger over en halv arbejdsdag på at køre med vandingsmaskiner. Men det er nødvendigt, for vi bliver nød til at gøre en indsats for at redde majsen, siger han.

Majssæsonen startede rigtig fint for landmændene, men siden regnen ophørte er det gået ned af bakke. Siden 1. juli har det næsten ikke regnet, og det betyder majsplanterne mangler 60 mm. vand i forhold til normalt.

- Det er vigtigt, at majsen har vand, når den skal blomstre. Og den begynder at blomstre om cirka otte dage. Hanblomsterne er synlige og det betyder, at den begynder at blomstre inden for en uges tid, og der er det rigtig vigtigt, at den har vand til rådighed for ellers bliver det ikke en ordentlig kernesætning, siger Bent Ventzel Hansen, planteavlskonsulent ved Jysk Landbrugsrådgivning.

I TV SYD kl. 19.30 kan du møde både landmand, Henning Tang og planteavlskonsulent, Bent Ventzel Hansen.