Masser af fulde bilister på vejene

Syd- og Sønderjyllands Politi har de seneste seks dage kørt en massiv indsats mod spritbilister. Resultatet var, ifølge politiet, skræmmende.

Mere end 40 betjente har den seneste uge været på vejene for at afløre spritbilister. Langt de fleste røg i fælden op til pinsen.

Fredag og lørdag blev 36 bilister og knallertkørere snuppet for spritkørsel.

- Jeg havde en mistanke om, at der stadig er mange, der kører spritkørsel og det er ærgerligt, at min mistanke i den grad bliver bekræftet af de mange tilfælde i pinsen, siger færdselsbetjent, Kenneth Benfeldt, fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ialt over de seks dage er 43 blevet sigtet for spirituskørsel, 1 var narkopåvirket og 11 var frakendt kørekortet.

Herudover blev der skrevet omkring 300 rapporter for andre sager, såsom kørsel uden brug af sikkerhedssele, brug af håndholdt mobiltelefon og lignende.

Indsatsen blev varetaget af både færdselsafdelingen og beredskaberne i hele kredsen. Tyngden af indsatsen skete fredag og lørdag, hvor der deltog godt 40 mand.

Politiet havde placeret tre læger i lægebiler, så disse hurtigt kunne komme frem til de steder, hvor politiets alkometre afslørede trafikanter med for høj promille. Således blev der udtaget blodprøver direkte på gerningsstedet.

Kennet Benfeldt siger, at antallet af dødsulykker kan reduceres med op til 75 procent, hvis alle overholder hastighedsgrænserne, husker sikkerhedsselen og undgår spirituskørsel.

Han tilføjer, at der fortsat vil være fokus rettet mod spritbilisterne sommeren igennem. Således vil færdselspolitiet være tilstede ved samtlige af sommerens byfester og markeder.