TV der bevæger dig

To mindreårige dømt for at dele Marokko-video

De to drenge på henholdsvis 16 og 17 år er de første i Syd- og Sønderjylland, der bliver dømt for at have delt en video af drabet på en ung kvinde i Marokko.

Politiet opfordrer til, at man sletter Marokko-videoen, hvis man er i besiddelsen af den. Foto: TV SYD

De to mindreårige drenge er blevet dømt for at dele den såkaldte Marokko-video på Facebook Messenger. Drengene på 16 og 17 år fik fredag deres dom ved retten i Esbjerg. 

Den sender dels et signal om, at der er tale om deling af en video med stærkt krænkende indhold, dels forholder dommen sig til, at der er tale om to skoleelever.

Anemarie Haahr, fungerende specialanklager, om dommen

Videoen blev optaget i forbindelse med drabene på danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland i december sidste år, da de var på vandretur i Atlasbjergene.

Den 16-årige har fået tre måneders betinget fængsel med to års prøvetid. Det betyder, at hvis han begår lignende kriminalitet indenfor de to år, bliver de tre måneders fængsel lagt oveni den nye dom. 

Den 17-årige har fået en dom på tre måneders betinges fængsel med et års prøvetid. Derudover har han fået 80 timers samfundstjeneste og skal under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Læs også Mor står frem efter hendes datter blev dræbt i terrorangreb

Tilfreds anklager

Fungerende specialanklager Anemarie Haahr er tilfreds med dommen:

- Den sender dels et signal om, at der er tale om deling af en video med stærkt krænkende indhold, dels forholder dommen sig til, at der er tale om to skoleelever.

De to drenge bor begge to i Esbjerg Kommune og de har erkendt at have delt videoen. Da drengene blev sigtet i marts måned, var de 16 og 15 år.

Dømt efter straffelovens paragraf 264d:

De to teenagere blev dømt for at have overtrådt straffelovens paragraf 264d ved under særligt skærpende omstændigheder, uberettiget at have videregivet videoen, uagtet at den vedrører en anden persons private forhold under omstændigheder, som åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.

 

Kilde: Pressemeddelelse Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Se mere

Første domme i Syd- og Sønderjylland

De to domme er de første, der er afsagt i sagen, i Syd- og Sønderjyllands Politikreds.

Ved Retten i Sønderborg venter to sager om deling af videoen. Der er endnu ikke sat en dato for retsmødet. Derudover skal anklagemyndigheden vurdere yderligere tre sager for at afgøre, om der skal rejses tiltale.

Politiet opfordrer til, at man sletter Marokko-videoen, hvis man har den.

Mest sete på tvsyd.dk