TV der bevæger dig

Minister indvier samlet føde-enhed

Sundhedsminister Astrid Krag klippede ikke navlestrengen, men snoren til den nye føde-enhed på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg mandag formiddag.

02:14

Sundhedsminister Astrid Krag og regionsrådsformand Carl Holst klippede den obligatoriske røde snor.

Astrid Krag blev vist rundt på den nye fødeafdeling.

1 af 3

Den nye samlede fødeenhed er ikke indrettet i nogen ny bygning, som det ellers ofte sker. Med ombygning, renovering og nytænkning er den nye afdeling indrettet, så den lever op til vor tids krav om, at en fødsels i dag er en familie-begivenhed.

Familien sammen

- Nu kan familien være sammen gennem hele forløbet. Mor og barn er altid indlagt sammen ? lige meget hvem af de to, der har behov for behandling. Fædre og søskende får tilbudt overnatning, hvis mor og barn skal blive natten over, ligesom familien også har mulighed for at deltage i scanninger, siger ledende overlæge på fødeenheden, Hans Ole Daugård.

Hænger sammen

Nyindrettede ultralydsstuer, café og barselsklinik er bare nogle af de ting, som venter de fødende og deres familier.

Netop fokus på familien er omdrejningspunktet i de tanker, som Sydvestjysk Sygehus har gjort sig i forbindelse med ombygningen.

Til det sidste formål er der indrettet nye og større ultralydsrum. Samtidig har Sydvestjysk Sygehus brudt vægge ned og flyttet afdelinger rundt, så fødeenheden for fremtiden hænger bedre fysisk sammen.

Dermed minimeres transporten rundt på sygehuset. For eksempel er der indrettet en operationsstue inde i selve fødeenheden til at foretage kejsersnit.