Motorcykelbetjente hjemme igen efter travle dage i Hamborg

Motorcykelbetjente er atter på hjemlig asfalt, efter at de var lånt ud til tysk politi under G20 -topmødet i Hamborg.

De danske motorcykelbetjente, hvoraf flere var fra de to lokale politikredse, Sydøstjyllands Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi, kunne køre hjem med både tak og ros fra Hamborgs politidirektør, polizeidirektor Morten Struve, i sadeltaskerne. 

I Hamborg arbejdede de danske betjente sammen med kolleger fra hele Tyskland, Holland og Østrig. De, der kom længst væk fra, fik motorcyklerne kørt til Hamborg på lastbiler, mens betjentene kom med fly. De danske betjente kørte selv til Hamborg på deres motorcykler.

De danske betjente blev under topmødet ledt udenom de områder, hvor der var uroligheder. Når tingene var faldet til ro, skete det, at de passerede gader, som dagen før havde været stille og rolige, men nu var hærget af knuste ruder og rester af afbrændte biler.

- Set fra vores side er det altid lærerigt at opleve, hvordan man griber tingene an andre steder, og vi havde et super godt samarbejde med de tyske kolleger. Så for os var det en fin oplevelse, siger politiassistent Jan Svendsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse om den danske indsats i Hamborg.

Sikkerheden for de danske betjente var højt prioriteret. Hvis det gik for voldsomt for sig, blev motorcyklerne i garagen, indtil de sikkert kunne køre igen.

Søndag kom Hamborgs politidirektør, polizeidirektor Morten Struve, sammen med lederen af færdselspolitiet ud på hotellet og sagde tak for samarbejdet. Den tyske tilbagemelding på indsatsen var meget positiv.