Musiker får bøde efter at have spillet i det forkerte orkester

En australsk oboist er blevet idømt en bøde og risikerer fængsel for at spille i et andet orkester end hun havde tilladelse til.

I seks år har Rachel Bullen fra Australien arbejdet i Danmark, hvor hun har spillet obo for kammerorkestret Esbjerg Ensemble.

Nu risikerer hun at komme 12 dage i fængsel, hvis ikke hun betaler en bøde på i alt 33.000 kroner for at spille i et forkert orkester.

- Jeg blev ringet op at politiet, som spurgte om jeg havde spillet koncert for Sønderjyllands Symfoniorkester. Ja, sagde jeg, og så fortalte han mig, at jeg havde brudt loven, siger Rachel Bullen til TV SYD.

Hør Rachel Bullen fortælle hvordan hun nu risikerer fængsel fordi hun har spillet i det forkerte orkester.

Bøden kom efter at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering opdagede, at Rachel Bullen har spillet obo i et andet orkester end hun har tilladelse til i sin arbejdstilladelse.

- Jeg er chokeret. Jeg vil ikke gøre noget forkert, men jeg har spillet koncerter i andre orkestre hvor kolleger var blevet syge. Jeg ved ikke hvem de skulle have ringet til hvis jeg ikke kunne spille, siger Rachel Bullen.

Rachel Bullen er nu i gang med at samle penge ind for at undgå at fængselsstraffen, og hun regner med at tage tilbage til Australien når sagen er slut.