Musiker undrer sig over politikere

De planlagte besparelser på kulturområdet i Esbjerg kommune får nu professionel musiker til at skrive åbent brev og lange ud efter politikerne

Store besparelser på en lang række områder er på vej i Esbjerg Kommune. Budgetforhandlingerne er i fuld gang og imens holder borgerne vejret. Det nøjes den professionelle musiker Casper Mikkelsen dog ikke med. Han undrer sig over, at der er udsigt til kraftige besparelser på kommunens kulturliv, som TV SYD tidligere har skrevet om.

Et kulturliv som ifølge musikeren ellers var ved at blive sat på skinner til fordel for f.eks. de unge, som politikerne gerne vil holde på i kommunen.

Men han er også frustreret over den megen - frivillige - arbejde, der måske nu bliver ofret af sparekniven og i det åbne brev spørger han:

"Hvorfor skal jeg og andre gang på gang bruge vores tid, kræfter og penge på at udvikle og iværksætte ideer og projekter til styrkelse af kulturen i Esbjerg Kommune, når der alligevel ikke er politisk velvilje til at lægge handling (læs: økonomi) bag initiativerne?"

Der er lagt op til at byrådspolitikerne skal fjerne 750 millioner kroner fra det samlede budget for de næste fire år. Heraf står kultur- og fritidsområdet for cirka 10%.

Læs