TV der bevæger dig

Musikerforbund om musiksag: Det skriger til himlen

En australsk oboist er blevet idømt en bøde og risikerer fængsel for at spille i et forkert orkester. Det skriger til himlen, mener formanden hos Dansk Musik Forbund.

01:22

Ifølge formanden for Dansk Musiker Forbund er der et misforhold mellem sanktion og forbrydelse i sager som denne.

Den australske musiker Rachel Bullen fra Australien er idømt en bøde på 33.000 kroner og risikerer fængsel for at have spille i et andet band, end hun havde tilladelse til.

Det kan jo ikke hjælpe noget, at vi bliver kendt som landet, der siger nej-tak og folk går hovedrystende til Kruså og forlader Danmark

Anders Laursen, formand hos Dansk Musiker Forbund

Ifølge formanden for Dansk Musiker Forbund kan han ikke gå ind i den enkelte sag, men mener, at der i sager som disse er et misforhold mellem sanktion og forbrydelse.

- Det her, det skriger til himlen. Jeg siger det også i forhold til, at Danmark jo har brug for god arbejdskraft på forskellige områder, siger Anders Laursen, formand hos Dansk Musiker Forbund, og tilføjer:

- Det kan jo ikke hjælpe noget, at vi bliver kendt som landet, der siger nej-tak, og folk går hovedrystende til Kruså og forlader Danmark.

 

Læs også Musiker får bøde efter at have spillet i det forkerte orkester

Bøden kom efter at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering opdagede, at Rachel Bullen har spillet obo i et andet orkester, end hun har tilladelse til i sin arbejdstilladelse.

I seks år har Rachel Bullen fra Australien arbejdet i Danmark, hvor hun har spillet obo for kammerorkestret Esbjerg Ensemble.

Sagen har berørt rigtig mange danskere, der har hjulpet musikeren med at indsamle penge. I skrivende stund er derindsamlet 32.000 kroner.

- Jeg bliver rigtig glad over, at der er samlet 32.000 kroner ind. Det ser jeg som en pris til denne fantastiske obo-spiller fra Australien, Rachel. En anerkendelse af, at hun har givet noget til dansk musikliv, til Esbjergs musikliv, siger Anders Laursen, formand hos Dansk Musiker Forbund.

Læs også Advokat er forarget over ulovlig musikersag

 

Mest sete på tvsyd.dk