TV der bevæger dig

Musikhus vrede over DR beslutning

Esbjerg Musikhus er uforstående overfor Danmarks Radios beslutning om at nedlægge DR Underholdningsorkester. DR svigter deres forpligtigelse, mener direktør.

Foto: Artem Furman, Colourbox

I Esbjerg havde de glædet sig til koncerter sammen med DRs underholdningsorkester og The Bootleg Beatles i vinteren.

Men efter DR har skulle spare mange millioner efter det seneste medieforlig, har generaldirektør Maria Rørby Rønn valgt at slukke for det populære underholdningsorkester, og koncerterne bliver dermed aflyst.

- Vi er dybt forundrede over, at DR?s ledelse prioriterer på denne måde. Vi har en underskrevet kontrakt med DR, og billetsalget er i fuld gang, siger direktør for Musikhuset Esbjerg, Torben Seldrup, der også er formand for Danske Koncert- & Kulturhuse.

- Det har haft en enorm betydning for orkestrets popularitet, at DR Underholdningsorkestret har givet koncerter uden for DR?s Koncertsal. Ud over at være et orkester af meget høj kvalitet har det også været DR?s ansigt udadtil. Igen nedprioriteres det fra DR at komme ud at optræde LIVE i byerne uden for hovedstaden, fortsætter Torben Seldrup.

Selvom Torben Seldrup forstår, at DR skal spare og derfor må skære ned, så er han ked af, at det går udover forventningsfulde koncertgængere i provinsen.

- Samlet set har vi markedsført de planlagte nytårskoncerter med DR Underholdningsorkestret for lidt over 1 million husstande. Som kulturhus skal vi nu i gang med at kontakte rigtigt mange billetkøbere, der

trofast gennem årene har støttet disse koncerter. Samtidig står vi med 10 tomme datoer i vores huse midt i en højsæson, hvor vores publikum har en forventning om, at vi præsenterer noget stort. Det er yderst uheldigt, slutter formanden.

Vejle Musikhus, Værket i Randers, Musikhuset Aarhus og Aalborg Kongres og Kultur Center skulle også have haft besøg af det populære orkester i løbet af vinteren.

Mest sete på tvsyd.dk