TV der bevæger dig

Mystisk havfrue vækker undren i Esbjerg

En havfrue er pludselig dukket op på statuen Esbjerg Skibet, der står på hjørnet af Esbjerg Brygge og Doggerkaj.

Havfrue-figuren ligger på fundamentet til statuen Esbjerg Skibet på hjørnet af Esbjerg Brygge og Doggerkaj i Esbjerg. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Havfrue-figuren ligger på fundamentet til statuen Esbjerg Skibet på hjørnet af Esbjerg Brygge og Doggerkaj i Esbjerg. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

1 af 2

Havfruen blev opdaget af forbipasserende mandag eftermiddag. Havfrue-figuren ligger på fundamentet til statuen Esbjerg Skibet på hjørnet af Esbjerg Brygge og Doggerkaj i Esbjerg.

Havfrue-figuren ligger på fundamentet til statuen Esbjerg Skibet. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Vi betragter havfruen som hittegods - og ikke som hærværk.

Thomas Reil, kommunikationschef, Esbjerg Kommune

Figuren er udført i metal og forsynet med Esbjerg Kommunes logo og et skilt med teksten "Farvel og Tak".

Umiddelbart kender ingen historien bag havfruen.

Esbjerg Kommunes kommunikationschef Thomas Reil er tirsdag formiddag i færd med at finde ud ad af, om nogen i Esbjerg Kommune kender til sagen - eller baggrunden for den.

- Vi betragter havfruen som hittegods - og ikke som hærværk. Vi lader havfruen ligge en uges tid og flytter hende så til vores materielgård, hvor ejermanden kan hente den, siger  kommunikationschef Thomas Reil, Esbjerg Kommune, til TV SYD.

Esbjerg Skibet er navnet på den store granitskulptur, som skal være vartegn for Esbjergs nye havnebydel, Esbjerg Strand, som er under etablering.

Kunstneren bag skulpturen er stenhuggeren Jørgen Martin Pedersen fra Vejrup. Esbjerg Skibet er næsten syv meter høj og vejer 35 ton.

Værket er en donation til Esbjergs borgere fra Claus Sørensens Fond i anledningen af erhvervsmanden Tage Sørensens 100-års fødselsdag. Det blev afsløret den 5. december 2015.

Esbjerg kommune har nu inspiceret havfruen. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

Mest sete på tvsyd.dk