TV der bevæger dig

Narkoring sprængt i Vejle og Esbjerg

En narkoring, der har brugt ganske unge kvinder som kurerer, er blevet sprængt. De centrale personer i ringen er fundet i Vejle og Esbjerg.

01:37

1 af 2

Bagmændene i Vejle og Esbjerg sigtes for indsmugling af op til 50 kg hård narkotika. Flere kurerer, som er brugt til transporten, sigtes for indsmugling af op til 10 kg narko. Det drejer sig om kvinder mellem 19 og 26 år.

Særdeles organiseret

Indsmuglingerne har været særdeles organiseret.

Syd- og Sønderjyllands Politi har samarbejdet med Sydøstjyllands Politi og Rigspolitiets Rejsehold siden januar.

Efterforskerne fik ret hurtigt et billede af en omfattende indsmugling af amfetamin og kokain fra henholdsvis Holland og Tyskland - med Vejle og Esbjerg-området som mål.

53 års fængsel

De første anholdelser skete i Vejle den 26. februar. Her blev fire personer fra narkoringen anholdt, og 3,9 kg amfetamin blev beslaglagt.

Og der er faldet dom i de første sager. Foreløbig har ni personer mellem 19 og 26 år fået domme på i alt 53 års fængsel.

Bagmænd fra Vejle

Politiet mener, at to mænd på 41 og 25 fra Vejle står bag indsmuglingen. De ventes at komme for retten i løbet af efteråret.

- Sagen bør have en præventiv effekt med de lange fængselsstraffe, siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Det kan undre, at så mange unge mennesker har valgt at være involveret i den organiserede narkotikakriminalitet. De har accepteret en stor risiko for opdagelse og domme, der vil få betydning for resten af deres liv. Vi håber, at de meget lange fængselsstraffe i sagen, der reelt betyder at disse unge mennesker vil afvikle store dele af deres ungdom bag tremmer, i den grad vil få andre, der føler sig fristede, til at tænke sig endda meget godt om.

De første domme i sagen faldt i Esbjerg i marts. Her blev to på 21 og 25 år idømt ni års fængsel.

En kvinde på 26 år fra Esbjerg, der har haft en afgørende rolle i sagen, blev senest idømt 12 års fængsel.