To nøglekampe mod svensk mesterhold

Esbjerg er fortsat på andenpladsen i sin Europa League-gruppe trods 1-2-nederlaget torsdag aften til Red Bull Salzburg. Nu venter to nøglekampe mod Elfsborg.

De to kampe mod sidste sæsons svenske mesterhold, Elfsborg, bliver formentlig altafgørende for Esbjergs muligheder for at gå videre.

Nøglekampe

- Det bliver nøglekampe for os. Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om noget sjovt i denne turnering, så er det de to næste kampe, som vi skal have noget i, siger anfører Hans Henrik Andreasen.

Netop Elfsborg tabte hele 0-4 til Red Bull Salzburg, som også voldte esbjergenserne alverdens besvær i torsdagens opgør.

- De var dygtige. Vi har set noget video, men det er altid svært at danne sig et indtryk, når man ikke har set dem live. De spillede hurtigt og bragte sig i overtal på midtbanen, ligesom de var gode til at holde fast i bolden.

- Da de kom foran 2-0, blev det lettere for dem, og det var op ad bakke for os. Jeg havde håbet, at vi havde reduceret til 1-2 lidt tidligere, så vi kunne have bragt spænding ind i kampen, men jeg er glad for at vi trods alt fik scoret, siger Hans Henrik Andreasen.

Primitivt i anden halvleg

Under træner Niels Frederiksen har Esbjerg trænet meget i at være bedre til at spille bolden rundt, men mod Salzburg var det først, da holdet gik over til lange og høje bolde, at man begyndte at få fat.

- Det var relativt primitivt i anden halvleg, og på midten kom vi næsten til at løbe og få hold i nakken. Vi fik lidt bedre fat på den måde, men vi ville gerne være bedre til at spille med bolden også, siger Hans Henrik Andreasen.

Første kamp mod Elfsborg er torsdag 24. oktober på udebane.

Klart bedste modstander

Esbjerg Jens Berthel Askou kalder Red Bull Salzburg for sæsonens klart bedste modstander.

Skuffelsen er stor i Esbjerg-lejren, efter at vestjyderne torsdag aften blev slået 2-1 af stærke Red Bull Salzburg fra Østrig.

Og netop den voldsomme ærgrelse er et tegn på, at holdet har rykket sig, mener midterforsvareren Jens Berthel Askou.

- Det siger lidt om, hvor langt vi er kommet, at vi kan stå her bagefter og være forholdsvis skuffede over at have tabt til et hold, som er klart det bedste, vi har mødt i denne sæson, siger Jens Berthel Askou.

Stor forskel

Specielt i første halvleg var forskellen stor, og Esbjerg-spillerne skulle reelt være godt tilfredse med, at de ikke være bagud med mere end 0-2 ved halvtid.

- Da vi kom ind til pausen, blev vi enige om, at det skulle være løgn. Vi lovede hinanden at give den alt, hvad vi havde. Vi spillede lidt mere primitivt, og det havde Salzburg lidt svært ved at håndtere.

Tager ike modet fra os

Den nyudnævnte landsholdsspiller Jakob Ankersen ser også med fortrøstning på fremtiden i Europa League.

- Vi har stadig okay chancer for at gå videre. Et nederlag skræmmer ikke os, det er ikke en katastrofe. 1-1 i Elfsborg er et fint resultat, men vi skal stadig selv vinde nogle kampe. Man går ikke videre med tre point, siger Jakob Ankersen.

- Det her tager ikke modet fra os. Vi er her for at lære, og vi lærer en masse af de her kampe. De giver erfaring og hår på brystet, siger kantspilleren.

Men Ankersen er klar over, at spillet skal blive bedre, end det var torsdag aften.

- Vi spillede en rigtig skidt første halvleg og en godkendt anden. Før pausen var vi langsomme i tanke og handling, så det var en fuldt fortjent sejr til dem, erkender Jakob Ankersen.

Alt for primitivt

Esbjerg skal blive bedre til at spille med bolden under pres, mener hans tvillingebror, landsholdsbacken Peter Ankersen.

Men det betyder ikke, at holdet fremover skal slække på de spillemæssige ambitioner. Tværtimod, mener landsholdsbacken Peter Ankersen.

- Vi spillede alt for primitivt. Vi slog for lange bolde, og det er ikke vores varemærke at stå og høvle lange bolde op ad banen, det har vi ikke spillerne til, siger han.

Esbjerg fik bedre fat i anden halvleg, da der blev spillet mere simpelt med lange bolde, men på det tidspunkt kunne østrigerne også med god samvittighed stille sig tilbage og forsvare deres 2-0-føring.

- Vi må erkende, at Salzburg var gode på dagen og gode med bolden. Men der er mange ting, vi kan tage med fra kampen.

Straffet for fejl

- Vi har lært, at vi bliver straffet for de fejl, vi laver. Og at vi ikke kan gå ud og levere sådan en første halvleg uden at blive straffet.

- Men der måtte jo komme modgang i Europa på et tidspunkt, vi kan jo ikke blive ved med at buldre igennem, siger Peter Ankersen.

Esbjergs andenplads i puljen pillede nederlaget dog ikke ved. Samtidig spillede Elfsborg og Standard Liege nemlig 1-1, og dermed har begge hold et point mod Esbjergs tre.

 

Trods nederlaget til Red Bull Salzburg har Esbjerg stadig fornuftige udsigter i Europa League-gruppen.