Nu er beslutningen taget: IKEA har købt grund i Esbjerg

Grunden på 50.000 m2 ligger på Kjersing Ringvej. Et nyt IKEA-varehus forventes at stå klar til åbning i 2021.

Der er stort set kun én hurdle tilbage på vejen, før IKEA kan begynde at bygge nyt varehus i Esbjerg: Esbjerg Kommune skal vedtage det nødvendige plangrundlag – og så er IKEA parat til at sætte spaden i jorden. Det oplyser IKEA i en pressemeddelelse i dag.

quote

Nu kommer vi helt tæt på med en god placering i Danmarks femtestørste by

Anders Lyhne Nordtorp, ekspansionschef hos IKEA Danmark.

Nyheden, om at IKEA er på vej til Esbjerg, kom frem i sidste uge, og siden er det gået stærkt: Forhandlinger om at købe den 50.000 kvadratmeter store grund på Kjersing Ringvej er faldet på plads på få dage.

- Nu kommer vi helt tæt på med en god placering i Danmarks femtestørste by, siger Anders Lyhne Nordtorp, ekspansionschef hos IKEA Danmark.

390.000 danskere bor indenfor en afstand af 60 minutters kørsel fra Esbjerg, og ifølge IKEA er der derfor stort potentiale for et varehus i landets femte største by.

IKEA har i forvejen varehuse i Taastrup, Gentofte, Odense, Århus og Aalborg. Næste år åbner et varehus på Vesterbro, og IKEA i Esbjerg bliver derfor det syvende i landet.

Det nye IKEA-varehus forventes at stå klar i 2021. 20.000 kvadratmeter kommer under tag, og der vil blive anlagt 600-800 parkeringspladser.