TV der bevæger dig

Nu er det billigere at tage færgen til Fanø og andre øer

Fra torsdag er prisen på en færgebillet til Fanø sat ned til det halve - resten af efteråret og igen til foråret. Det sker som en konsekvens af større tilskud til færgedriften til de danske øer, som også allerede har betydet billigere færgeture til Aarø.

00:27

Fanøs turistchef Poul Therkelsen glæder sig over lavere færgepriser.

Nu bliver det halvt så dyrt at sejle med Fanøfærgen mellem Esbjerg og Nordby. Foto: Finn Grahndin, TV SYD

1 af 2

Fra torsdag er der halv pris på billetter til Fanø-færgen i foråret og efteråret. I samme perioder gøres det gratis at medtage campingvogne og cykler. 

Konkret betyder prisnedsættelserne, at en returbillet med personbil til ruten mellem Esbjerg og Fanø fra 1. september kommer til at koste 195 kroner – en reduktion på op til 53 procent i forhold til normalen. For campingfolket er der endnu større besparelser i vente, idet campingvogne kan medtages gratis både forår og efterår. Det betyder en samlet besparelse på færgebilletten på op til 75 procent. Endeligt bliver det nu hele året rundt gratis få cykler med til og fra Fanø, hvad vil kunne løfte cykelturismen på øen.

  Foto: Grafik: Jonatan B. Shoshan

Prisnedsættelserne er gældende fra 1. september 2016 til 1. december 2016 - og igen fra midten af marts til midten af juni, så der fortsat i turisternes højsæson skal betales efter den høje takst.

Læs også Færgepriserne skal endnu længere ned

 

 

00:16

Turist Svend Sørensen fra Vejle glæder sig over billigere Fanø-ture.

Luk video

 

Prisnedsættelser på færgebilletter til en række danske øer er en del af regeringens vækstudspil, der har til formål at styrke turismen og at gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne.

Læs også Billigere færgebilletter til Fanø

 

Aarøfærgen indførte nye og lavere takster den 8. august - og også færgen til Endelave har eksperimenteret med forskellige former for både nedsatte priser og helt gratis ture for at øge turiststrømmen til Kattegat-øen.

Læs også Aarø-færgen har halveret priserne

I TV SYDs område nyder færgerne til Barsø og Hjarnø også gavn af det øgede statstilskud.

 

Mest sete på tvsyd.dk