Nu skal Esbjergs skolebørn holde terror-øvelse

Med terror i både Sverige og Frankrig inden for den sidste måned, er en terror-øvelse det eneste rigtige, mener skolechef.

Esbjerg Kommune er ved at lægge sidste hånd på en opdatering af beredskabsplanerne i hele kommunen.

I den forbindelse er der lavet en terrorplan for de cirka 12.000 skoleelever fordelt på Esbjergs 26 skoler, og alle skolerne har netop fået at vide, at de skal gennemføre en terrorøvelse inden 1. december i år.

- Vi kan simpelthen ikke lade være, fortæller skolechef Henrik Schou til TV SYD. - Set i lyset af hændelsen i Sverige i oktober, hvor en ung mand gik til angreb på lærer og elever på en skole, hvor en blev dræbt og flere sårede. 

Og i det hele taget efter de seneste års angreb på skoler især i USA, men også de seneste terrorhandlinger i Frankrig, er det blevet nødvendigt at indføre en terrorberedskabsplan også på danske skoler, mener Henrik Schou.

Hvad en terrorøvelserne består af, er en hemmelighed, men Henrik Schou lover, at børnene ikke kommer til at opleve noget traumatisk. Det bliver en meget stille øvelse, og der kommer ingen alarmer eller simultane skyderier eller bomber for den sags skyld, og alle børn får mulighed for at snakke oplevelserne igennem efter øvelsen.

-Vi er selvfølgelig klar over at en terrorøvelse kan udløse frygt hos nogle børn, men det er intet mod den frygt, der vil opstå, hvis  terroren skulle ramme en af Esbjergs skoler, og vi ikke ved, hvad vi skal gøre. Set i det lys, kan vi ikke bare lade stå til, slutter Henrik Schou.