TV der bevæger dig

Ny cykelsti skal sikre bløde trafikanter

Vejdirektoratet åbner nu 400 meter cykelsti langs Tingvejen ved Korskro og sætter samtidig gang i arbejdet med at anlægge en 1 km lang cykelsti langs Tingvejen ved Årre. Det betyder bedre sikkerhed og mere tryghed for cyklisterne i området.

Ny cykelsti ved Korskro

Den 400 meter lange dobbeltrettede cykelsti, der nu er åbnet, ligger langs Tingvejens østlige side mellem rundkørslen ved Korskro og Grimstrupvej. Den gør det muligt fremover at benytte en mere sikker cykelrute hele vejen mellem Grimstrup og Esbjerg.

- Der er megen tung trafik på Tingvejen, og derfor har cykelstien længe været et ønske fra både kommune og borgere i området. Det er dejligt, at vi nu kan gøre noget for at øge sikkerheden, siger projektleder i Vejdirektoratet, Niels Arend Koefoed.

Den nyåbnede cykelsti er en del af en regional cykelrute, som også benyttes af turister i området.

Længere mod nordøst er Vejdirektoratet gået i gang med at anlægge endnu et stykke cykelsti. Her drejer det sig om 1 km dobbeltrettet cykelsti mellem Bryndumsager og Eskærdalsvej langs den sydøstlige side af Tingvejen.

Skolebørn

- Der er rigtig mange skolebørn, der krydser Tingvejen for at komme i skole i Årre. De vil få en væsentlig mere sikker skolevej, når de kan benytte cykelstien og stitunnelen, siger Niels Arend Koefoed.

an forventer, at cykelsti og stitunnel kan tages i brug allerede i år, hvis vejret tillader, at entreprenøren arbejder hele efteråret.

Der har været et stort lokalt ønske om at få etableret cykelstien, og den er planlagt i samarbejde med Varde Kommune og Årre Borgerforening.

Mere vejr