Ny og længere arbejdstid for Esbjergs superliga-spillere

Det bliver bogstaveligste forstand nye tider for spillerne Esbjerg fBs sugerligahold, der mandag indledte træningen efter julepausen. De kan se frem til en arbejdsdag fra kl. 09,30 til 15,30.

Cheftræner Jonas Dal og den nye assistentræner Lars Justesen har lavet et fast skema for træningsdagene. 

Et fast element inden den daglige træning vil være individuel forberedelse i tidsrummet kl. 9.30-10.30. Den kan bestå af behandling, core-træning (træning af stabiliserende indre og ydre muskler i mave og ryg), let styrketræning, yoga og andre former. Den ekstra eftermiddagstræning bliver ligeledes et fast element. Den kan både være individuel træning af styrke-/teknikområder og relationel, hvor to-tre spillere går sammen om sammen med en træner at indøve del-elementer af spillestilen. Den ekstra træning vil typisk vare 30-45 minutter.

Både i den første uge og derefter vil arbejdsdagen normalt slutte kl. 15.30.

- De fleste dage vil der være arbejde efter middag, i begyndelsen med oplæg fra mig og blandt andre den fysiske træner om, hvordan vi gør hinanden og holdet bedre, og siden i form af ekstra træning, individuelt eller relationelt. Spillerne skal vænne sig til at bruge sig selv på en anden måde og være bevidste om og tænke over, hvordan vi sammen bliver bedre. De vil blive involveret i, hvordan deres dagligdag skal foregå, de vil få medindflydelse og blive bedt om at tage ansvar. Spillerne skal gå ind i dette for projektet, holdet og klubbens skyld, og når de glemmer sig selv i processen, vil de opdage, at de i fællesskab opnår større resultater, siger cheftræner Jonas Dal.