Ny tendens: Malthe er skilsmissehund

Tre uger hos far og to uger hos mor. 12-årige Malthes forældre er skilt, så nu har han fået et nyt liv – som delehund.

Sidste år var der ifølge Danmarks Statistik 17.146 par, der blev skilt i Danmark. Men når mor og far går fra hinanden er det ikke altid kun børnene, der skal indgå i en deleordning. 

Nogle gang er begge parter nemlig også så glade for familiens hund, at den får et nyt liv som delehund. Det gælder også Golden Retrieveren Malthe. 

For cirka ti år siden blev Rikke Riber Hansen skilt fra sin tidligere mand, og siden har Malthe boet på skift hos det fraskilte ægtepar i Esbjerg. 

- Det er simpelthen, fordi vi begge to er så glade for ham – det var jo vores barn på det tidspunkt, siger Rikke Riber Hansen til TV SYD.

For Rikke Riber Hansen og hendes eksmand har det aldrig været et problem at deles om Malthe.

Både dengang og i dag bliver der trukket på smilebåndet over delehundeordningen, men ifølge Rikke Riber Hansen så har Malthe aldrig vist den store utilfredshed med, at han har to forskellige hjem. 

- Det kan godt være folk ryster lidt på hovedet, fordi det jo ”bare” er en hund. Men det var og er det jo ikke for os, siger hun.

Ifølge Dansk Kennelklub er der i dag flere hunde, der lever et liv med en 7/7-deleordning på samme måde som nogle skilsmissebørn.