TV der bevæger dig

Nye mødesteder skal give mænd netværk og et sundere liv

Esbjerg Kommune starter nu Mænds Mødesteder, et tilbud til alle mænd, der har lyst til at mødes og være sammen om noget, de synes er sjovt og spændende.

00:28

Til det første fyraftensmøde blev der blandt andet spillet bowling. Video: Finn Grahndin, TV SYD

Til det første fyraftensmøde blev der blandt andet spillet bowling. Foto: Finn Grahndin TV SYD

1 af 2

Esbjerg Kommune inviterer alle interesserede mænd til et uforpligtende fyraftensmøde tirsdag den 24. januar 2017. Mødet skal kickstarte Mænds Mødesteder i Esbjerg.

Mænds Mødesteder er en åben invitation til mænd, der har lyst til at skabe et sted, hvor mænd kan mødes og være sammen om noget, de synes er sjovt og spændende. Det er ikke-kommercielle samlingssteder, trivselsklubber, for mænd med et trygt og venligt miljø, hvor mænd kan arbejde med meningsfulde projekter i deres eget tempo i selskab med andre mænd. Her er der plads til, at mænd kan udveksle færdigheder, viden og livserfaring. 

Læs også Unge mænd og gamle biler i Fredericia

Netværk er vigtigt

- Et godt netværk spiller en vigtig rolle for de fleste og kan have betydning for både trivsel og sundhed. Derfor starter vi nu Mænds Mødesteder her i kommunen. Alle mænd er velkomne, og medlemmerne på det enkelte mødested bestemmer selv, hvilke aktiviteter de ønsker at mødes om, og hvordan mødestedet skal drives, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget, Henning Ravn.

På det første møde kan man blandt andet høre tidligere landsholdsspiller i fodbold Jens Jørn Berthelsen tale om, hvad fællesskabet betyder for ham.

Mænds Mødesteder i Esbjerg arrangeres i samarbejde med de to fagforbund 3f og Dansk Metals lokalafdelinger i Esbjerg.

Konceptet Mænds Mødesteder, der også findes i Sønderborg, Haderslev, Gram, Grindsted og Horsens, er startet af Forum for Mænds Sundhed og er inspireret af det australske koncept Men's Shed, som findes i flere lande rundt om i verden.