TV der bevæger dig

To nye naturområder åbnet for offentligheden

Esbjerg Kommune har hegnet to naturområder ind ved Tarp og ved Vejrup - og gjort dem tilgængelige for offentligheden.

Får der græsser ved Vejrup - nyt område er åbnet for offentligeheden.

Fra området ved Tarp, som er åbnet for offentligheden.

1 af 2

- Esbjerg Kommune er faktisk i en heldig situation, for disse naturområder er med til at skabe et attraktivt miljø for de mennesker, der bor tæt omkring dem og de er med til at skabe liv og mangfoldighed i byerne, siger Freddie H. Madsen, formand for Teknik- og Forsyningsudvalget.

Bag genbrugsplads

Arealet i Tarp er på ca. 8 ha. og ligger på Ambolten ? bag kommunens genbrugsplads. Det vil blive afgræsset med skotsk højlandskvæg, som er en meget robust race, der kan gå ude hele året. Dyrene er fredelige og ikke meget kontaktsøgende. Her må hunde i snor medtages i hegningen.

Græssende får

I Vejrup har vi igennem en årrække plejet ca. 16 ha. med græsning og høslæt. Her bliver hele arealet nu afgræsset med får - og der er lavet P-plads og låger til hegningen, så publikum kan færdes derinde til fods og med hund i snor.

- Vi har et ønske om at have så mange plejede og tilgængelige områder som muligt. Derfor forsøger vi hvert år at inddrage ?nye? arealer i plejen i det omfang, vi kan finde midler til det?, udtaler Freddie H. Madsen.