TV der bevæger dig

Nye prøver: Kog fortsat drikkevandet

Nye drikkevandsprøver fra Skindmarkend Vandværk viser, at 10.000 borgere stadig skal koge vandet, inden de drikker det eller bruger det i madlavning.

10.000 borgere skal fortsat koge drikkevandet i Ribe. Nye prøver viser, vandet stadig er forurenet. Foto: Scanpix

Bakterieniveauet i drikkevandet i Ribe er fortsat så højt, at det skal koges, inden man drikker det eller bruger det til madlavning. Det oplyser DIN Forsyning lørdag i en pressemeddelelse. Vandet har været forurenet siden torsdag. 

Prøvesvar på drikkevandsprøver taget fredag på Skindermarkens Vandværk viser, der fortsat er et forhøjet antal af coliforme bakterier i drikkevandet. Der er ingen spor efter E-coli-bakterier, men de coliforme bakterier er et tegn på, der er overfladevand i drikkevandet.

- Prøveresultaterne var bestemt ikke det, vi havde håbet på. Vi er selvfølgelig tilfredse med, at der ikke er E-coli-bakterier i drikkevandet, men fundet af coliforme bakterir tyder på, vi stadig har en stor opgave foran os med at identificere og udbedre en eventuel indsivning på vandværket, siger Eric Lauridsen, afdelingsleder, DIN Forsyning, i en pressemeddelelse. 

På kortet kan du se, hvor man skal koge vandet. 

UV-anlæg skal sikre rent drikkevand

Da det endnu ikke er lykkedes at løse problemet, tager DIN Forsyning og Esbjerg Kommune nu et nyt middel i brug. Søndag bliver et UV-anlæg monteret ved vandværkets udløb. Det kan via UV-belysning slå bakterier ihjel.

- Vi prioriterer nu at få UV-anlægget op at køre. Herefter skal der tages nye prøver og svaret skal komme fra laboratoriet. Der vil derfor ikke være noget nyt at melde ud før mandag, siger Eric Lauridsen.

Læs også Drik ikke vandet i Ribe

UV-anlægget skal svejses på, men DIN Forsyning forventer ikke, at de skal lukke for  andet i Ribe, når de skal montere anlægget.

Eric Lauridsen understreger, DIN Forsyning arbejder på højtryk for at løse problemet, selvom de først kan melde nyt ud på mandag.

- Vi har indkaldt ekstra personale, og vi intensiverer også antallet af prøver, som der tages. Vi skal have fundet kilden til forureningen, men UV-anlægget giver os tid, da det vil sikre rent drikkevand til kunderne i Ribe. Det er første prioritet nu. 

Mest sete på tvsyd.dk