Nye uheld: Nu skal Danmarks farligste rundkørsel igen efterses

To uheld på to dage gør, at Esbjerg Kommune nu igen retter blikket mod rundkørslen på Strandby Plads, der ifølge Esbjerg Kommune er Danmarks farligste rundkørsel.

Et uheld onsdag morgen og et nyt uheld torsdag morgen, hvor henholdsvis en fodgænger og en cyklist blev ramt en bil, fører nu til, at Esbjerg Kommune igen gennemgår sikkerheden ved rundkørslen på Strandby Plads i Esbjerg.

I løbet af de sidste 10 år har der været 50 ulykker i rundkørslen, og derfor er den ifølge Esbjerg Kommune den farligste i landet. Derfor har rundkørslen været igennem en stor renovering, men de to nye uheld gør altså, at Esbjerg Kommune nu igen kigger på rundkørslen.

Esbjerg Kommune har i alt fem tiltag, der skulle gøre rundkørslen mere sikker. Du kan læse mere om hvert enkelt tiltag ved at trykke på de røde prikker på billedet nedeunder. Artiklen fortsætter herunder.

- Vi er i gang med at undersøge hvad der er gået galt. Jeg har bedt forvaltningen om at se på det sammen med politiet, siger Anders Kronborg (S), der er formand for Teknik- og Byggeudvalget i Esbjerg til TV SYD.

- Det er rigtig rigtigt ærgerligt uanset hvor og hvornår det sker, måske handler det om at både bilister og cyklister lige skal vænne sig til de ændringer, der er kommet. Men det skal vi nu undersøge, og det viser, at vi tager det alvorligt, siger han videre.

Det ene af uheldene skete ved, at en bilist ikke overholdte den ubetingede vigepligt i rundkørslen:

quote

Vi har jo aldrig garanteret at uheldene efter renoveringen kom ned på nul.

Anders Kronborg (S), formand for Teknik- og Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

- Et af de uheld, der er sket, er i forbindelse med, at vigepligten ikke er blevet overholdt, og derfor skal vi nu finde ud af, om der er noget, der kan gøres anderledes.

Kommunen forventede, at ombygningen af rundkørslen kom til at koste 1,6 millioner kroner, men Anders Kronborg (S) understreger, at de ikke regner med at forhindre alle uheld i rundkørslen.

- Vi har jo aldrig garanteret at uheldene efter renoveringen kom ned på nul. Vi regner fortsat med, at vi kan nedbringe ulykkestallet med 40 procent, siger Anders Kronborg (S) til TV SYD.