TV der bevæger dig

Nyt håb for Lærke: Ledige deltager i Google-skole

22 ledige har gennem et tre ugers kursus fået en digital opdatering og er nu bedre rustet til at møde de digitale forventninger fra arbejdsgiverne.

Lærke Hein er arbejdsløs antropolog. Nu med diplom fra "Google-skolen". Foto: Finn Grahndin

- Hej, jeg hedder Lærke. 

Den 30-årige antropolog-uddannede kvinde fra Ribe er på jagt. 

- Jeg er arbejdsløs og vil virkelig gerne have et arbejde, siger hun. 

Lærke Hein er en af de 22 deltagere i et tre ugers kursus for ledige akademikere og ledige med lang tids erfaring. Fælles for dem er, at de er blevet opdateret digitalt.

- Jeg har lært så meget. Det har været rigtigt godt, siger hun. 

Diplom - på papir

Kurset er et samarbejde mellem Google, Esbjerg Kommune, Jobcentret og Business Esbjerg. 

Deltagernes våben i jagten hedder: Den nyeste digitale viden, en ny titel som Digital Koordinator og et diplom i hånden. I papir. Ikke digitalt. 

Direktør i Business Esbjerg Susanne Nordenbæk:- Vores virksomheder efterspørger folk med flere digitale konpetencer.   Foto: Finn Grahndin

Med de våben gik de målrettet ud til arbejdsgiverne i Rådhushallen i Esbjerg. For her stod repræsentanter fra 15 små eller mellemstore virksomheder eller offentlige institutioner klar til at høre på de ledige - og måske ansætte dem i et regulært job eller med løntilskud eller i virksomhedspraktik. 

- Vi kan se, at vores virksomheder efterspørger flere digitale kompetencer, og det er lige akkurat det, de har fået på det her kursus, så det giver rigtig god mening, siger direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk. 

Værsgo'. Et diplom i papir.  Foto: Finn Grahndin

 

For Google er dette ikke et kommercielt projekt.

Jesper Vangkilde, kommunikationschef, Google Denmark.

Google har god erfaring med andre lignende kurser både herhjemme i Danmark og i Europa. I København har 600 ledige deltaget. I Aarhus 200. 77 procent af deltagerne opnår at komme videre i enten virksomhedspraktik, i løntilskud - eller måske endda et regulært arbejde. 

Jan Andersen fra New Happiness: - Man kan godt mærke, at de har været gennem kurset. Foto: Finn Grahndin

Den amerikanske data-mastodont var ikke repræsenteret ved matchdating-dagen mellem ledige og arbejdsgivere i Rådhushallen torsdag sen eftermiddag. Men kommunikationschef i Google Denmark, Jesper Vangkilde, svarer skriftligt på spørgsmålet: Hvad får Google ud af at arrangere kurser for 22 ledige i Esbjerg?

“For Google er dette ikke et kommercielt projekt. Det er en del af et stort uddannelsesprojekt i hele Europa, som handler om, at virksomhederne lærer at klare sig lidt bedre i konkurrencen, og at borgere står stærkere på arbejdsmarkedet. Vi kan ikke løse hele denne problemstilling alene, men vi forsøger at give et konkret bidrag, som folk kan bruge ude i virkeligheden”.

De 22 elever fra Google-skolen. Måske kommer der snart flere til.  Foto: Finn Grahndin

Hverken Lærke Hein eller de andre kursister fik en underskrevet kontrakt på matchdating-dagen, men den handlede også først og fremmest om at møde hinanden og se, om der opstod sød musik mellem de to parter.

- Jeg synes, det har været meget spændende. En alternativ måde at sælge sig selv på. Og jeg har alle lemmer krydset i håb om at få en virksomhedspraktik - med job til følge. Selvfølgelig, siger hun.   

Mest sete på tvsyd.dk