TV der bevæger dig

Nyt liv i gammelt plejehjem

Grestedbro mistede et plejehjem i januar. Nu ser det ud til, at byen får tilbudt et genåbnet plejehjem af Esbjerg Kommune. Samme sted og i de samme bygninger, men på privat grundlag.

Det lukkede plejehjem - som forementlig bliver genåbnet.

Under budget-forhandlingerne i Esbjerg byråd er denne løsning skitseret af Dansk Folkeparti og de Konservative med opbakning fra Venstre. Borgmester Johnny Søtrup (V) siger ifølge Jyskevestkysten, at den lokale forening Friplejehjemmet Karstensminde får et tilbud om at leje bygningerne fra det lukkede plejehjem og genåbne et nyt i samarbejde med Dansk Diakonhjem.

Løftebrud

Plejecentret i Gredstedbro blev lukket den l. januar og 15 beboere flyttet til andre steder i kommunen. Lukningen skabte stor vrede i lokalsamfundet, fordi kommunen mere eller mindre lovede, at beboerne på hjemmet ikke blev berørt af lukningen.

De konservative og Dansk Folkeparti stemte for lukningen, men fortrød kort efter, hvorefter de to partier forelog en byråds-beslutning om at overlade hjemmet til privat drift.

Den kommunalpolitiske ringridning ser nu ud til at blive gennemført af den blå blok i Esbjerg Byråd. Foreningen Friplejehjemmet Karstensminde har endnu ikke sagt ja til at være med, men formand Jørgen Elsted Hansen siger til JyskeVestkysten, at han ikke vil afvise denne løsning, selvom sagen endnu ikke har været drøftet i foreningens bestyrelse.

Mest sete på tvsyd.dk