TV der bevæger dig

Nyt lovforslag kan tvinge rockerne ud af Esbjerg

I Esbjerg har man tidligere haft problemer med rockerbanderne Devil's Choice og Bandidos. Hvis ny lov indføres, får kommunen mulighed for at tvinge rockerne ud af byen.

Nyt udspil til lov, der kan forbyde rockerborge får støtte i Esbjerg, hvor rockerborge placeret i boligområder tidligere har skabt problemer. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Larmende motorcykler, hyppige fester, hærværk og rockerkrig. Er man nabo til rockere, kan der være mange ting, man skal finde sig i. 

Det vil et nyt lovforslag ændre på. Justitsminister, Søren Pape (K), vil gøre det muligt at forbyde rockerborge i boligområder. Det er politikerne glade for i Esbjerg. De har længe ønsket at få byens to rockerborge væk fra boligområderne. 

Læs Rockerborgudvalgets rapport her

- Vi har været i situationer tidligere, hvor der har været mange konflikter og uro omkring rockerborgene, som har skabt utryghed for borgene. Vi har gjort, hvad vi kunne for at lukke rockerborgene eller tvinge dem ud af byen. Men vi har manglet nogle redskaber til det, siger Esbjergs viceborgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), til TV SYD. 

00:42

Hør Lone Husted fortælle, hvordan det er at drive stressklinik overfor en rockerborg.

Luk video

Ifølge Rigspolitiet er der i alt 44 rockerborge i Danmark. 23 rockerborge er placeret i boligområder. To af dem ligger i Esbjerg og er beboet af henholdsvis Bandidos og Devils Choice. 

I øjeblikket skaber de to rockerborge ikke problemer i Esbjerg, og rockernes naboer føler sig heller ikke generet af banderne. 

- Da rockerklubberne kom til byen var der nogle optøjer i Østerbyen og herinde i midtbyen. Men efter et halvt års tid faldt det til ro. Jeg bemærker dem faktisk overhovedet ikke, siger Lone Husted, der de sidste halvandet år har drevet stressklinik lige overfor Bandidos' rockerborg i Finlandsgade. 

Læs også Kommunalpolitikere vil stramme grebet om rockere

Selvom viceborgmesteren ikke på nuværende tidspunkt ser et behov for at kunne praktisere loven, mener han, det er godt at have i baghånden. 

- Det er altafgørende, at man som borger kan færdes trygt i sit villakvarter eller i sin opgang. Hvis der er nogle grupperinger her, der generer omgivelserne med ulovlige aktiviteter eller truende adfærd, så er det rigtig fint, at vi har muligheden for at tvinge dem væk, siger Jesper Frost Rasmussen til TV SYD. 

Her ligger de to rockerborge i Esbjerg.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk