TV der bevæger dig

Nyt tilfælde af ferie-hærværk på skoler

I nat blev der sat ild til to mini-busser, der tilhører Blåbjerggårdskolen i Esbjerg. De to busser, der stod parkeret ved skolen, er totalt udbrændt.

01:09

Branden blev anmeldt af forbipasserende i Grønlandsparken ved halv et-tiden natten til søndag.

1 af 2

Tirsdag blev Kløver-Skolen i Sønderborg ramt af omfattende hærværk og ødelæggelser, som en gruppe 10-årige drenge stod bag.
Hver sommer bliver ferieforladte skoler ramt af hærværk, som ofte viser sig at være begået af deres egne elever.

Vagtchef Bjørn Pedersen, Syd- og Sønderjyllands Politi, er ikke i tvivl om, at det i hvert fald er stedkendte, der står bag de påsatte busbrande i Esbjerg i nat.

- Flere video-overvågningskameraer er blevet blændet af, viser vores første undersøgelser på Blåbjerggårdskolen, så det er tydeligvis personer, der kender skolen godt, siger vagtchefen til TV SYD.

Brugbare billeder alligevel

Der er dog brugbare billeder fra kameraer, som brandstifterne ikke har fundet, der viser, at der opholdt sig unge på knallerter ved mini-busserne og at der blev kastet flasker mod busserne ved 23,45-tiden.

Branden blev anmeldt af forbipasserende i Grønlandsparken ved halv et-tiden natten til søndag.

Politiet hører gerne fra vidner, der har set noget i tiden op til og omkring brandtidspunktet eller andre, der mener at have oplysninger om branden. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

Så sent som tirsdag blev Kløver-Skolen i Sønderborg ramt af omfattende hærværk og ødelæggelser, som en gruppe 10-årige drenge viste sig at stå bag. Her blev blev 29 ruder knust, og computere, møbler, bøger og kunst blev smadret med teglsten og fliser. Skaderne i Søndeborg løber op i 400.000 kroner.

Nye busser koster mindst 200.000 kroner

-Jeg vurderer, at to nye mini-bussser koster mindst 200.000 kroner. Det er penge, som vi skal finde på skolens budget - men det værste er, at det rammer en masse aktiviteter for vores elever, som nu i periode ikke kan komme så meget ud af huset, siger skoleinspektør Laust Poulsen fra Blåbjerggårdskolen til TV SYD.