TV der bevæger dig

OL-ryttere og millionheste indtager vestkysten

I denne weekend er der kæmpe landsstævne i Esbjerg med de helt store ryttere og heste i millionklassen.

De milliondyre heste passes og plejes af en såkaldt groom. Foto: John Melin, TV SYD

Heste for tocifrede millionbeløb, beboelsesvogne med ti staldpladser og lige så mange sengepladser, og såkaldte groomes der strigler, fletter og polerer de store dyr.

Det lyder måske som noget fra en amerikansk film, men det er virkelighed - i Esbjerg. Her er rideklubben EOR, Esbjerg og Omegns Rideklub, vært for et kæmpe landsstævne med nogle af verdens bedste ryttere som deltagere.

Der er gode baner og hestene går i en ordentlig bund. Det er fedt at mærke ildsjælene bag. Jeg er meget positiv.

Anna Kasprzak, landsholdsrytter, Haderslev

Herunder OL-ryttere som Anna Kasparzak og spanske Servero, der rider for Helgstrand.

- Det har været rigtig fint. Det er første gang, jeg er her.  Der er gode baner og hestene går i en ordentlig bund. Det er fedt at mærke ildsjælene bag. Jeg er meget positiv, siger Anna Kasparzak til TV SYD.

De milliondyre heste passes og plejes til den helt store guldmedalje.

- Efter konkurrencer får de et bad ligesom os mennesker. Alle mine konkurrenceheste får is på benene, når de er blevet redet. For at køle sener og led ned, fortæller berider Daniel Bachmann Andersen fra Blue Hors.

Men det er hverken hestens ejer eller rytter, der tager sig af alt det praktiske. Det gør derimod en såkaldt groom – og de er et must.

- De dedikerer deres liv til at passe hestene. Min groom er vanvittigt god til at få hestene til at slappe af. Det er det vigtigste – og præstationen lettere, slutter Daniel Bachmann Andersen.

Landsstævnet løber fra 19. - 22. januar.

Mere sport