TV der bevæger dig

Omstridt projekt ved Skallingen droppes måske

Opfinderen selv synes, at det er genialt. En ekspert kalder det fup og fidus. Og nu er politikerne kommet i tvivl - skal der bruges otte millioner kroner på et forsøg med kystsikring ved hjælp af drænrør?

Kan de her drænrør forhindre erosion? Opfinderen siger ja, men en række eksperter siger nej.

07:24 Luk video

Hvert år tager Vesterhavet for sig af klitterne og stranden - det, der hedder erosion. Forsøget med at nedsætte en række lodrette drænrør på Skallingen stopper ifølge opfinderen denne erosion.

- Det mener jeg, forlængst er bevist, forklarer Poul Jakobsen fra Skagen Innovation Center, og afviser eksperternes kritik.

Blandt andet mener Jørgen Fredsøe, der er professor på Danmarks Tekniske Universitet, at der er tale om fup og fidus.

- Jeg mener ikke, at det på nogen måde er bevist, at der er en effekt ved de trykudligningsmoduler.

Naturvidenskab

Jørgen Fredsøe fortsætter:

- Det er klart, at de politikere, der skal tage en beslutning om, hvorvidt det her forsøg skal gennemføres eller ej, får mange forskellige råd. Men her er der jo tale om naturvidenskab, ikke om et eller andet råd om økonomi.

Ingen kommentarer

Den nye transportminister, Henrik Dam Kristensen (A), vurderer lige nu, om forsøget ved Skallingen skal gennemføres eller ej.

Han har ikke i øjeblikket ønsket at kommentere sagen overfor TV SYD, men oplyser, at han har gjort sin holdning klar i løbet af næste uge.