Overskudsmad mætter John og de andre i varmestuen

På Kirkens Korshærs varmestue i Esbjerg blev overskudsmad fra Netto forvandlet til en julefrokost.

Der var travlt i køkkenet på Kirkens Korshærs varmestue i Esbjerg 2. juledag. Organisationen er gået sammen med Netto, så overskudsmaden fra butikken ikke skal gå til spilde.

Manden, der skulle trylle overskudsmaden om til en lækker julefrokost, var Mikkel Kring Nielsen, der til dagligt huserer på bøfrestauranten MASH i København.

- Der er tre slags kød, rødkål, brune og hvide kartofler, brun sovs og forskellige salater også, fortæller han.

John Petersen var en af dem, der sad med ved bordet i varmestuen, hvor han er kommet siden 1990.

- Man kan få noget god mad hernede. Nu har Netto været her og givet ud af deres overskudsvarer. Det er fedt, det er rigtig godt, siger John Petersen.

Men det er ikke den gode mad alene, der trækker ham til varmestuen.

- Det er det sociale i det, det er sjovere at spise sammen med nogen, end at sidde mutters alene derhjemme. Jeg læser min avis, tager en kamp med personalet og møder vennerne. Vi er en stor familie hernede, siger John Petersen.

Mikkel Kring Nielsen er glad for, at han kan hjælpe til.

- Umiddelbart er der kommet mange smil frem, og vi må godt komme igen næste år, har vi fået at vide, så det gør vi højst sandsynligt, tænker jeg, siger kokken. 

Gæsterne på Kirkens Korshærs varmestue i Esbjerg fik gratis julemad, lavet ef en mesterkok - af overskudsmad.